Menetes idomok

menetes idomA menetes csatlakoztatásra változatos méretű (1/2"-3") műanyag közcsavar, karmantyú vagy vegyes, külső-belső menetezésű idom kapható.Ugyancsak beszerezhetők a menetes könyök- és T-idomok, valamint a menetes összekötők, melyek a csövek összekapcsolását oldják meg menetvágás nélkül.

A menetek összehajtása előtt használjunk tömítőpasztát (Gumiám), mely a szivárgást meggátolja, de a későbbi szétszerelést nem akadályozza. Tömítésre alkalmazható a teflonszalag is. Kenderkóc használata műanyag menetes idomok tömítésére tilos, mivel a kóc tönkreteszi a menetek profilját, így csökken a szilárdság, valamint a dagadása szétroppanthatja az idomot.

Amennyiben a rendszerbe rugalmatlan elemet pl. rézcsapot is beépítünk, úgy számíthatunk rá, hogy kismértékű csavaró igénybevételnél itt fog a kötés kilazulni, ezért a teljes rendszert célszerű műanyag elemekből felépíteni.
Hazánkban BSP menet használatos a vízhálózatok szerelésében. Angol menettípus, általánosan használt az épületgépészetben egész Európában. Mértékegysége a coll (“). Amennyiben a menetek átmérője növekszik, a menet kúpos, úgy ez BSPT jelű.

kep07
kep06
kep05
kep03
kep04
kep01
kep02
kep07 kep06 kep05 kep03 kep04 kep01 kep02

Responsive Slideshow
Internetes vezérlő

Az SCS Share egy internet alapú központi rendszer, ami a Signature vezérlőkkel kommunikál.

Steadypres
Steadypres

A STEADYPRES egy fordulatszámszabályzó, amely 1 vagy 3 fázisú váltakozó feszültségű szivattyúmotorok meghajtására szolgál.

Fliwer intelligens öntözéstechnika
Fliwer

Az öntözésvezérlés során egy komplex vizsgálati rendszerként üzemmel, több összetevő figyelembe vételével vezérli az öntözőrendszert.

Rain I-Dial vezérlők
Rain I-Dial vezérlők

- 4 független program

- Vízkibocsátás szabályozása

- Széles kijelző